perjantaina, maaliskuuta 04, 2005

Tsi-vaippoja

Olen täysin hurahtanut kestovaippailuun ja varsinkin ihan omin käsin on tosi kiva tehdä vaippoja Vauvalle. Esikoinen kestoili aikoinaan ostetuilla kestovaipoilla, mutta nyt Vauvan kanssa kokeilin tehdä itse ensin hahtuvakuoria ja sitten lisäimuja ja lopulta ihan muotoonommeltuja sisävaippojakin.

Ensimmäiset sisävaipat olivat vanhoista puuvillapellavapyyhkeistä tehtyjä lisäimuja, sitten tein jo pari muotoonommeltua sisävaippaa froteesta ja flanellista.


Posted by Hello


Nalle-vaippa on tehty ihan vaippatarkoitusta varten ostetuista tarvikkeista eli Kangastukun paksusta vaippaflanellista ja silmäniloksi tarkoitetusta Nalle-flanellista. Vaippa on täyttövaippa eli sisälle voi tarpeen mukaan lisätä lisäimuja.


Nallevaippa Posted by Hello

Värilliset hahtuvalangat ovat viimeisin villitys, tässä parit pöksyt. Ensimmäisissä on säie Syksy-hahtuvaa ja Virtain Villan luonnonvalkoista, toisissa on säie Syksyä ja toinen Taivas-hahtuvaa. Nettikauppa Villapepusta on liian nopeaa ja mukavaa tilailla aina vaan lisää hahtuvalankaa.


syksy Posted by Hello


taivas Posted by Hello

Nyt odottelen Kangastukun kimppatilauksen hamppukangasta...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä saa ostaa ompeluinspiksen? Vauva tarvitsisi myös lisää vaippoja ja kankaita on kaapissa vaikka kuinka paljon odottamassa ompelijaansa!!! Hahtuvavilliksiäkin pitänee neuloa lisää mikäli rogueltani ehdin ;> - tuo taivas+syksy (menikö oikein) väriyhdistelmä näyttää edelleenkin herkulliselta!!

Kaleidoskooppi kirjoitti...

Ompeluinspis seuraa pyykkikyllästystä. ;) Kun vaippamäärä käy niin pieneksi, että pesukonetta joutuu pyörittämään vaikka vajaana saadakseen puhtaita vaippoja, niin inspis löytyy äkkiä...

Jep, yhdistelmä on taivas + syksy. Millainenhan olisi taivas + luonnonvalkoinen? Kumpi kerkiää ensin? ;)