keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2005

Neliveto

Taas takan huonosti nukuttu yö, Vauva valvottaa. Mokomalla kun käynnistyy neliveto heti kun havahtuu vähänkään syvemmästä unesta. Ähisee ja seilaa pinniksessä ja tietenkin kun tulee pinniksen pääty vastaan, alkaa myös huuto kun meno tyssää siihen. Onneksi poju nukkuu kuitenkin alkuyöstä ihan kivasti, mutta eihän sitä tietenkään älyä itse mennä nukkumaan samaan aikaan lasten kanssa.

Meillähän meni tässä välillä todella hyvin Vauvan nukkumisten kanssa. Poika arvosti myös yöunia ja tankkasi maitoa kolmen neljän tunnin välein. Olihan se kivaa, mutta tiesin kyllä jo silloinkin, että tahti muuttuu varmasti ennen pitkää äidille vähemmän mieluisaan suuntaan. Toisaalta silloin hyvien yöunien aikaan Vauva suvaitsi nukahtaa todella myöhään eli aika usein katsottiin Vauvan kanssa vapaapainia ja DragonBall Zetaa telkasta.

Minusta on tosi hassua miten eri tavalla äidit kokee vauvojen yöheräämiset ja -syötöt. Vaikka nyt tässä rutisen vähän näistä Vauvan ryömimisharjoituksista, niin silti tämä on ihan siedettävää. Se pari kolme herätystä yössä oli ihan unelmaa! En edes odota, että minun lapseni nukkuisivat öitään heräämättä pariin ensimmäiseen vuoteen. Esikoinen nukkui kaksi yötä ilman syömistä alle vuosikkaana ja ne kaksi yötä olivat jotain viiden kuukauden ikäisenä ennen kiinteiden aloitusta.

Siksipä tuntuu hirveän hassulta, kun parin viikon vanhojen vauvojen äidit valittavat niistäkin vauvoista, jotka heräävät kerran yössä syömään. Tai pari kuukautta vanhat pistetään jo unikouluun, jotta ikävistä yösyötöistä päästäisiin eroon. Ilmeisesti se, että vauvat eivät yleensä nuku kuten aikuiset tulee monelle yllätyksenä. Poikkeusvauvojakin onneksi on, jotkut vauvat vaan arvostavat itsekin hyviä yöunia. Mutta eivät ilmeisesti minun vauvani?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meidän poika heräsi parin tunnin välein öisin melkein 1-vuotiaaksi saakka. Oli hauska kuunnella muutaman kuukauden ikäisten vauvojen vanhempien valittelevan kun omansa heräsivät kerran tai kaksi yössä syömään ;o)

Kun itse alusta alkaen tottui tuohon usein heräämiseen, niin ei sitä pitänyt kamalana. Tämän tulevan kakkosen kohdalla onkin kiva nähdä millainen tissittelyrytmi hänellä on, luultavasti epäilen jonkin olevan vialla jos herää vain kerran kaksi yössä ;o)

Kaleidoskooppi kirjoitti...

Niinpä. :) Arvaa tuottiko mulle hirveitä vaikeuksia uskoa, että Vauva ei kuole nälkään vaikkei asukaan tissillä kuten Esikoinen teki. Ei sitä oikein tajua aluksi, että sisaruksetkin voi olla kovin erilaisia.