keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2005

Lempeän miehen risottoa + muuta

Kokkailin tänään Lempeän miehen risottoa, kun Satusade tarjosi hyvän ohjeen blogissaan. Tietenkään en tehnyt ihan niin kuin ohjeessa luki, ensimmäinen kompastuskivi tuli jo siinä, että meidän kaupasta ei löytynyt kikherneitä tölkissä. Siihen kaatui ensimmäinen yritys tehdä risottoa eilen, liotus otti oman aikansa ja valmista tuli vasta tänään. Ja taisipa määräkin olla tuplasti alkuperäinen. Muutenkin kuullottelin hilpeästi Oivariinissa, mitään öljyjä... ;)

Hyvää tuli. Esikoisella on menossa epäluuloinen suhtautuminen ruokaan ja niinpä heti kun neitonen sai lautaseen eteen alkoi tuttu laulu eli "Pahaa ruokaa!". Vain tutut ja turvalliset ruokalajit eivät saa konserttoa alkamaan. Mutta olinpas ovela: Valehtelin sumeilematta, että punainen tomaattimurska on ketsuppia ja eikös mokoma syönyt hyvällä ruokahalulla. Eipä ihme, Esikoinen tuntui kaivavan kikherneitä erityisinä herkkupaloina, lienee äitiinsä tullut, mullekin kikherneet kyllä kelpaa.

Dääm maksulliset palvelut!

Olisin katsellut videoklipin Maikkarin sivuilta Ihanan aamun muinaisesta kestovaippajutusta, mutta homma kaatui siihen, että mokomat tahtovat korvausta klippien katselusta. No jo on aikoihin eletty, kun televisiossa näytettyjen lähetysten katselusta pitäisi vielä maksaa erikseen. En ole nähtävästi aikoihin käynyt edes yrittämässä katsoa klippejä, nyt tiedän ettei jatkossakaan kannata vaivautua. Typerää, muutenkin sivusto on minusta yksi kammottavimpia sekasotkuja mitä netistä löytyy... No, Soneran sivut ovat vieläkin hirveämmät. Hyviä sivujahan ei tietty olekaan muut kuin omat. ;)

Vauvan mahdolliset allergiat

Vainoharhailu jatkuu. Huomasin maanantai aamuna, että Vauvan posket lehahtivat sen jälkeen, kun olin syönyt Esikoisen kanssa aamiaiseksi kaurapuuroa. Tai minä olin syönyt, Esikoiselle ei kelvannut. Meillä syödään aniharvoin puuroa juuri siitä syystä, että Esikoinen suostuu yleensä syömään puuroa vain hoidossa. Mutta ehkä kuukausi sitten minulle iski jostain ihmeellinen himo kaurapuuroon, olenkin nyt välillä yrittänyt keitellä ja syöttää sitä myös Esikoiselle vaihtelevalla menestyksellä. Ettei vaan Vauva reagoisi kauraan äidinmaidon välityksellä, kiinteitähän Vauva ei saa.

Pitäydyn nyt syömästä kaurapuuroa viikon pari, sitten katson liittyisivätkö kuivat kohdat oikeasti ehkä kauraan. Tosin yllättävä himo iski taas: Kaurakeksit! Tietenkin, heti kun yrittää vähän vältellä jotain, niin himot iskevät aina jostain.

Ompeluksia

Aloitin jo eilen illalla väkäämään taas uutta vaippaa Vauvalle. Vessan verhotkin toki pitäisi tehdä, mutta verhoja ei ole ollenkaan niin kiva tehdä kuin vaippoja... Harmillisesti vaipan tuleva kantaja oli eilen illalla tosi ärtsyllä päällä, yliväsynyt kun oli. Univaje alkoi siitä kun jouduin herättämään pojan kangaskauppaan kesken unien ja loppu päivä olikin sitten yhtä ja ainutta univenkoilua, herran ei suostunut nukkumaan normaalin ohjelman mukaan vaikka kuinka yritin. Yliväsy on kyllä yksi pelottavimpia ilmiöitä maan päällä, koskeen korviin ja sydämeen.

Niin, ompelukset ei siis oikein eilen edistynyt ja valitettavasti ei paljon tänäänkään. Vauva päätti ihan itse vetää ekat päikyt lyhyen kaavan mukaan eikä herra hereillä oikein työt ed

***
Ja kesken tuon lauseen Vauva päätti julkaista tämän blogauksen. Liian taitava tietokoneen käyttäjä jo nyt. Pari kertaa on sotkenut irssinikin niin että ei ole auttanut kuin katkaista putty totaalisesti.
***

Eli herra hereillä ei työt oikein edisty. Pitäisiköhän tästä päätellä, että poika ei halua vaippoja? ;) Tosi komeastihan poju toki täräyttelee kakkoja lavuaariin, mutta en nyt kuitenkaan sanoisi, etteikö vaippoja myös menisi isoa kasaa päivässä. :D

No juu, taidan lopettaa raporttini Miehettömästä taloudesta tähän ennen kuin Vauva kaataa koko käyttöjärjestelmän.

Ei kommentteja: