torstaina, maaliskuuta 24, 2005

Aina vaan suklaakeksejä ja uusi rakkaus

Äkkinäisempi voisi kuvitella, että olen addiktoinut suklaaseen. ;) Mutta hätäiset johtopäätökset eivät aina ole oikeita?

Kokeilin tänään Kotikarusellin Amerikkalaiset suklaapikkuleivät -reseptiä. Pistän nyt reseptin vielä varmuuden vuoksi tähänkin, niin ei tarvitse suotta kasvattaa Tsun laskuria ja lisätä ennestään mokoman kynäniekan etumatkaa... ;)

Amerikkalaiset suklaapikkuleivät
(noin 35 kpl)

250 g margariinia tai voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 muna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata

Tee näin:Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Rouhi suklaat ja lisää lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Voit korvata osan suklaasta myös hasselpähkinärouheella (noin 50­ - 100g).

***
Resepti vaikutti mielenkiintoiselta jo ekalla läpiluvulla, mikään mihin tulee kokonaista 350 g suklaata ei voi olla kovin pahaa... ;) Ja taikina tosiaan on iso, pikkuleivät ovat mukavan kokoisia ja paksuja, eikä mitään pikku sipellyksiä. Pikkuleivät ovat ihan järjettömän suklaisia ja fariinisokeri antaa jo perustaikinallekin mukavaa potkua. Vatkaimella oli ihan kivasti hommaa yrittäessään sotkea suklaamäärää taikinaan. Ihan kiva resepti!


Posted by Hello

Uusi rakkaus

Olen rakastunut, sitä se kevät teettää? Tosin kuumien tunteiden kohde ei ole lihaa ja verta vaan aivan ihainen uusi kodinkone, Braun Multiquick professional MR 5550 BC + HC, sauvasekoitin vailla vertaa. Mies toi eilen uutukaisen kotiin, ei varmaan arvannut mitä tunteiden paloa moinen herättää. Tosin miehelle sanoin laitteen olevan vain asiallinen vehje, kun testiajoin uutta masiina suklaapikkuleipien suklaalla. ;)

Uusi sauvasekoitin piti lähinnä saada siksi, että kyllästyin itkemään sipuleja pilkkoessani. Aikaisempi Braunin wanha luotettava sanoi sopimuksen irti marraskuun lopussa ja kas kummaa. suklaata pilkkoessa moinen onnettomuus juuri kävi. Laitteesta pääsi niin sanoakseni savut pihalle. :/ Sen jälkeen kokeilin hetken Thunder Stickin myllyä, mutta se rakkine sanoi sopimuksensa irti kun yritin silputa sipuleita Lempen miehen risottoa varten.

Uudelta sauvasekoittimelta halusin luotettavuutta ja tehoja ja niitä tuosta uudesta ihmevekottimesta löytyy. Mukana on jopa kaksi myllyä, rakkineen pitäisi pilkkoa jopa jäitä. Ainakan suklaat menivät silpuksi upeasti, huristelin hetken turbolla (ajatella, minulla on nyt jopa turbo! ;D) ja silppua tuli nopeasti ja vaivattomasti. Voi vaan kuvitella miten äkkiä sipulit olisivat palasina... Osat peseytyvät hienosti astianpesukoneessa eli tämä todella on nyt tosi rakkautta. :) Minä ja Braun toivottavasti elämme onnellisenä ainakin Braunin elämän loppuun.

Ei kommentteja: