keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2005

Töissä

Kävin tänään pistäytymässä työpaikalla laittamassa paperiasiat kuntoon hoitovapaan osalta ja järjestelemässä jo ennakkoon vuoden 2006 kesälomia. Nyt se on selvää, olen kotona koko tämän vuoden, riitti rahat tai ei. Paperit on tehty. Mielellään olisin kotona pidempäänkin, mutta valitettavasti realiteetit ovat nyt nämä.

Samalla vaihdoin lomarahat taas kerran vapaiksi ja siirsin kaiken tämän vuotisen kesäloman ensi vuodelle. Menetin siinä operaatiossa pidennyspäivät talvelta. Olisinhan tietenkin voinut äitiysloman loputtua ennen hoitovapaata pitää kesälomaa, mutta sitten työpaikkani olisi ollut vaikeuksissa miten maksaa minulle palkkaa kesäloman ajalta ja samalla myös täyttä palkkaa sijaiselleni. Joten menköön nyt näin, kyllä tässä saa näinkin pitää riittävästi lomaa. Kurjaa on kyllä se kun hoitovapaalla menettää lomia, nyt jää lomat karttumatta viideltä kuukaudelta. Nythän sitä vasta lomaa tarvitsisikin, milloin muuten kerkiää olla kunnolla lasten kanssa.

Vauva ja Esikoinen olivat tietenkin mukana, pitäähän sitä noita tuotoksia näyttää työkavereillekin. Esikoinen viihtyi loistavasti, piirteli papereihin, liimaili muistilappuja sinne tänne, leimasi innokkaana virallisia leimoja papereihin ja karkasikin mokoma kokonaan pois näkyvistä. Löysin neidin pomon huoneesta, jossa tyttö istui polleana pomon tuolilla. Montakohan ajo-oikeuspäätöstä mahtoikaan tehdä? ;) Vauva sai pahan vierastuskohtauksen, kun varasyli vei pojan pomon huoneeseen hakiessaan allekirjoituksia. Kun saavuin paikalle Vauvan naama oli suloisesti mutturalla ja kohta alkoikin sydäntä riipivä parku. Sainkin paketin pian syliin ja parku laantui siihen - voi pientä kun vierastaa.

Töissä oli kiva käydä, työkaverit on tosi mukavia. Mutta itse töitä en kyllä kaipaa pätkääkään! Ilomielin jäisin kotiin vaikka kuinka pitkäksi ajaksi ja kokeilisin kuinka monta lasta näin vanha enää kerkiäisi laittaa. Sääli vaan, että siihen vaadittaisiin lottovoitto - eikä sitä sinnikkäistä yrityksistä huolimatta tunnu kohdalle sattuvan. Tilinsaldo on pelottava huolimatta siitä, että äitiyspäiväraha tuli eilen... Olen loistava tuhlaamaan, hankkimaan en niinkään.

***

Aamulla sain saumuroitua 7 Sammakko-kuvioista harsoa Vauvalle pukluräteiksi. Ilman irkkiä ei olisi tullut mieleenkään, että saumurista löytyy myös sellainen toiminto kuin pallistaminen, jolla tuollaiseen ohueen kankaaseen saa ihan kivan reunan. Irkissä asuu mielettömät määrät tietotaitoutta, jota ilman hommat sujuisivat kyllä huomattavasti takkuisemmin.

Ei kommentteja: