tiistaina, maaliskuuta 15, 2005

Mehevien keksien reseptikokeilu osa II

Tänään oli uusi yritys, eiliseltä jäi vielä ranskankermaa ja suklaatakin sopivasti kokeilua varten.

Mehevät suklaakeksit versio II
uuni 175 astetta

40 g tummaa suklaata
50 g voita
1 1/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl ranskankermaa
150 g suuria suklaahippuja

Sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään. Vatkaa kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi, sekoita suklaavoin joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen ranskankerman kanssa taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon suklaahiput

Nosta keoiksi pellille, tein tällä kertaa 12 vähän eilistä pienempää keksiä. Paista noin 15 min ja anna jäähtyä ja kovettua hetki pellillä. Peitä keksit säilytyksen ajaksi kelmulla, jotta pehmeys säilyy.

***

Tällä kertaa oli pakko laittaa suklaahipuiksi sekoitus maitosuklaa ja tummaa blokkisuklaata, sillä maitosuklaa ei olisi enää yksistään riittänyt. Mutta resepti oli parempi näin, makua riittää. Eilen keksit levisivät aika runsaastikin paistossa, siksi lisäsin kaakaon enkä muuttanut muita suhteita. Tämä oli hyvää, pakastin yhden keksin verran taikinaa testatakseni miten homma toimii pakkasesta pellille.

Mutta jotain muutakin voisi kyllä testata vielä. Tosin joskus toiste, kohta pursuu keksit jo korvista. ;)

Ei kommentteja: