tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Rutinaa retroilusta

*** Disclaimer: Makuasioista ei sovi kiistellä, nämä ovat vain minun mielipiteitäni. ***

Viime viikkoina tietoisuuteeni on luikerrellut vähitellen mitä järkyttävin asia, 70-luku on tulossa takaisin! Hui hirveää, kamalat värit, rumat vaatteet ja ne paksupohjakengät, jotka yrittivät maihinnousua jo joskus Spice Girlsien valtakautena. Mutta nyt hyökkäys on muuttunut entistä salakavalammaksi ja vaarallisemmaksi: retroilu on täällä!

1 havainto:
Irkkiystävät alkoivat pasteta linkkejä Huuto.netin kuolattaviin lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin. Järkytykseni oli suuri, kun linkkien takaa paljastui 70-luvun äitiyspakkauksen makuupusseja ja vauvan vaatteita. Huutohinnatkin saivat kahvin hyppäämään väärään kurkkuun: 20 euroa makuupussista on kuulemma edullista.

Mies totesi harmissaan, että sääli kun hänenkin muinoin pitämät vauvanvaatteet matkasivat jo muinoin Afrikan lapsien iloksi, niillä olisi nyt voinut tehdä hyvän tilin.

2 havainto:
Odottelin innolla Myllymuksujen uutta kuvio-pullia (kosteussulkukangas kestovaippoja varten, tämä tiedoksi asiaa tuntemattomille), pullit kun ovat valitettavan usein yksivärisiä. Pettymys olikin suuri kun nämä odotetut uutuudet paljastuivat rumiksi ameeba-kuvioiksi joko punaisella tai sinisellä pohjalla. Ei kiitos, meille ei vaippoihin bakteerien ja basillien kuvia! Säästyipä nekin rahat eli ei ehkä täysin negatiivista kuitenkaan.

3 havainto:
Paikallislehdessä vaateliike mainosti suurin otsikoin, että retro-Tutat ovat saapuneet. Ei voi olla totta, joko ne tekee uusiakin vaatteita retrona. Tiedänpä nyt kiertää senkin liikkeen todella kaukaa...

Tästä voisi päätellä...
...ainoastaan sen, että minulla on harvinaisen huono maku enkä edes häpeä sanoa sitä ääneen. Inhoan ruskeaa, likaisia murrettuja sävyjä ja isoja kuvioita. Marimekkokaan ei miellytä silmää, tosin sinisestä unikosta haaveilen vauvalle vaippoja... Mikä olisikaan kivempaa kuin siniset unikot kakassa? ;)

Mulle kiitos kaikkea söpöä vaan, lutuiset pikku nallet ja puput ovat varma nakki. Minkä sille voi kun ei tykkää - ja hyvä näin, eipähän minun tarvitse kisata jo muutenkin kovin suosituista retroista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Retrokuteet on minusta ihan hauskoja, meidän tytöllä on käytetty minun vanhoja potkareita ym. aarteita suoraan armaalta 70-luvulta. Marimekko jotenkin ärsyttää, varsinkin kun KAIKKEA saa nykyään Unikko-kuosisena.

Haaveilin tsi-kestojen kokeilemisesta, mutta nuo Myllymuksun kankaat ovat tosiaan karseita. Säästyypähän sekin vaiva.

Lazur kirjoitti...

70-luku oli yksinkertaisesti ruma vuosikymmen, ei voi mitään. Teininuoriso nauraa itsensä tärviölle vanhoja luokkakuviani selatessaan. Esimerkiksi keväällä 1975 minulla on kuvassa kaulaan asti napitettu turkoosi vakosamettirotsi (James), punaiset leveälahkeiset housut (ja tarkoitan todella leveälahkeiset), sekä keltaiset tennarit (Lokki). Tukka on pitkä ja jakaus keskellä päätä. Tyylikästä.

Anonyymi kirjoitti...

He he hee, makunsa tosiaan kullakin, minua taas liian "söpöt" vaatteet ja hailakat värit ällöttävät :). Tervehdin kirkkaita värejä ja selkeitä painokuoseja ilolla :D Mutta hei, voisinkin lähteä sun kanssa ilolla alennusmyynteihin, emmepähän ainakaan tappele samoista vaatteista :D