tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Maanantaikutonen

Maanantaikutosen löysin ainakin Karmakamarista ja Tulevalta faijalta.

1. Onko se toukka jo pyörähtänyt maailmaan?
Kaksi kertaa olen ollut raskaana ja kaksi toukkaa on rantautunutkin tähän perheeseen. Se toukka on kyllä yllättävän hyvä termi, kun miettii millainen pötkylä sieltä jalkojen välistä putkahtaakaan.

2. Mitä toivoisit nassikan perinneen vanhemmiltaan?
Minä toivoin, että lapset perisivät isänsä silmät ja niinhän tuo näyttää, että silmien seudussa on kummallakin paljon Miehen ulkonäköä. Mies-raukka toivoi, että lapset olisivat perineet hänen korvansa, mutta niin ei käynyt. Ei tainnut tietää, että nipukallisuus on vallitseva ominaisuus ja nipukattomuus peittyvä - minulla on siis nipukalliset korvanlehdet, miehellä nipukattomat. Näin tarkkaan meillä on mietitty lapsien ulkoisia ominaisuuksia, luonteita ei ole taidettu vaivautuakaan sitten pohtimaan.

3. Vihaatko lapsia?
Ajoittain kyllä ja silloinkin rakastan noita suloisia pikku riiviöitä. Joskus voisin lähettää ipanat pelkkä menolippu kourassaan Saturnuksen renkaita ihmettelemään... Ainakin Esikoisen, Vauva nyt on vielä niin helppo. Lapset ovat mestareita repimään vanhemmista tunteita esiin, niin negatiivisia kuin positiivisiakin.

4. Onko ajatus äitiydestä jotenkin pelottava?
Ennen kuin Esikoinen syntyi, äitiys pelotti. Tai ei ehkä äitiys vaan se, että pelkäsin ettei minulla ole enää omaa aikaa ja joudun luopumaan kaikesta kivasta. Ei se ihan niin mennytkään, ajankäyttö kyllä muuttui, mutta niin muutuin minä itsekin.

5. Miksi olet hyvä äiti?
Minähän en ole hyvä äiti, minä olen kammomamma, jonka lapset ovat heitteillä, kun äiti vaan viettää aikaa nettielämänsä pyörteissä. ;) Ei vaan, musta on kamalan tylsää arvottaa äitejä tai isiä tällä ikuisella hyvä - huono akselilla. Kukaan ei ole äitiydessä tai isyydessä täydellinen ja se on hyvä se. Uskon että kaikkein vahingollisinta lapselle olisi täydelliset vanhemmat. Riittää kun on normaali, välittämiseen kykenevä ihminen, joka yrittää parhaansa tasapainotella niin, että jokainen perheessä voisi kohtuullisesti.

6. Mikäs taaperon nimeksi tuli?
En ole antanut perisuomalaisen sukunimen estää nimeämisvimmaani. Jos nyt kertoisin nimet tässä, edes osittainen anonyymiys olisi mennyttä, joten olkoon. Mutta kummankin nimistä löytyy myös niitä esim. Tulevan Faijan kammoamia ulkomaisia kirjaimia. :D

Ei kommentteja: