perjantaina, helmikuuta 11, 2005

Mies - tuo rasittava lemmikki

Tänään oli siivouspäivä ja mies onnistui raivostuttamaan, vaikka oli siivousaikana turvallisesti töissä. Miehissä on ainakin kaksi kestoraivonaihetta, jotka pulppuavat pintaan varsinkin siivotessa:

Epämääräinen roina

Miehet (kuten lapsetkin) tuntuvat vihaavan tyhjiä pintoja. Heti kun joku vapaa taso jostakin löytyy, sirotellaan siihen varmuuden vuoksi kasat epämääräistä roinaa, joista ei ota selvää varmaan kuin joku arkeologi vuosituhansien päästä kaivauksissa. Erityisen kiusalliseksi roinan tekee juuri sen epämääräisyys, yritäpä siinä löytää nippelille ja nappelille paikka, kun ei ole mitään hajua käyttötarkoituksesta.

Toinen äärimmäisen rasittava roinalaji on Mäkki-roina. Tiedättehän sen typerän muka tietokoneen. Yök, en pääse kohta yökkimättä kaupassakaan hedelmätiskin ohi, kun sielläkin on kasapäin omppuja... Vierashuoneessa ei ole yhtään vapaata pöytätilaa, jopa vauvan hoitopöytäkin on pinottu täyteen Mäkki-roinaa. Pistin siivotessa miehelle kiukkuisen tekstiviestin:
"Sovellan noihin mäkkiroiniin samaa periaatetta kuin esikoisen leluihin, jotka pyörii lattialla luvattoman kauan. Tavoitteena mäkkivapaa koti"

Mies suvaitsi pilata raivoni vastauksellaan
":)"

Mitäpä siihenkään sanoisi, nauratti vaan.

Töistä palatessaan miehellä oli mukanaan pyytämäni kebab-ateria. Jossain puolivälissä kuului vaivihkainen kysymys, että missä se mäkkikaatis on? ;)

Karvat

Kuurasin vessan lavuaaria ja pönttöäkin jossain vaiheessa ja sain onneksi lisää raivon aihetta. KARVAT!!! Voi argh sitä karvan määrää, minkä vain mies pystyy ripottelemaan ympäriinsä. (Toisin kuin lapset, lemmikit, jotka onneksi ovat suht karvattomia.) Mieheni on vieläpä suht karvaton yksilö, tukka on parin millin sänkeä, partaa tosin on. Siitä huolimatta ja ehkäpä juuri siitä syystä vessa, jossa kyseinen sottapytty siistii hiuksensa ja partansa, pursuilee karvan pätkiä. Todella haasteellista nyppiä niitä vessan kannen ja posliinin välistä. Lausuin hiljaa mielessäni muutaman ärräpään. Mutta toipa se tosiaan sen kebabin ja samoin maksoin laskutkin miehen tililtä tänään. Ehkä tässä vielä voitolle jää?

Ei kommentteja: