lauantaina, helmikuuta 26, 2005

Allegro ja pesukonehaaveita

Allegro tuli jo aikaa sitten, samaan aikaan oksutaudin kanssa eli viikkohan siitä taitaa olla vierähtänyt? Hirveästi pesukokemuksia ei ole vielä kerinnyt karttua, kun mulla on muita pesuaineta vaikka muille jakaa. Äkkiä laskien varmaan nelisen kiloa ja litra nestemäisiä päälle... Pesuainehamsteri taidan olla? Mutta mikä lieneekään äidin pahin painajainen, joko se että pesukone leviää tai pyykkiaine loppuu kesken...

Allegro-paketti on siis huiman iso mötikkä sekin, sopii hyvin hamsterille. Olo on turvallinen, kun pesuainetta on 8 kiloa. ;) Sisältä löytyi koneen pesuaine ja pesuntehostaja, tylsästi olivat siellä sen varsinaisen pesuaineen seassa. Samoin ohjelappunen oli kuorrutettu kiinni tarttuneella pesuaineella. Ihan kuivaahan se pesuaine oli, mutta tylsästi sotki muuten niin siistiä (hahhaa! näkis vaan!) pesukoneen edustaa. Pesin pesukoneen ensin koneen pesuaineella ja sitten kertaalleen vielä tyhjänä Allegrolla ja sitten olikin aika siirtyä varsinaisen pyykin pariin.

Näin alkuvaiheessa pesen Allegrolla lähinnä kestovaippoja ja mustia vaatteita. Mitään valittamista ei pesutuloksesta todellakaan ole, pyykki tuoksuu ihan raikkaalta. Pesuntehostajaa en tietenkään ole kestovaipoille käyttänyt, mutta hyvin ovat kakkatahrat irronneet ihan 60 asteessakin. Pyykki vaikuttaa minusta vähän pehmeämmältä jo suoraan koneesta kuin ennen, mutta mitään kovin varmaan en osaa asiasta sanoa, sillä käytän edelleen huuhteluaineena etikkaa ja rummutan pyykit kuiviksi kuivausrummussa.

Allegro on tosi taloudellista. Olen laittanut vaippapyykille reilusti alle puoli desiä koneelliseen, ehkä jotain 30 ml? Tosin muutenkin olen pyrkinyt vähentämään pyykkiaineen määrää, luulen että olen aikaisemmin yliannostellut. On jotenkin hämäävää, kun pyykkipulverit muuttuvat aina vaan tiivistetymmiksi. Kohta riittänee puolikas pesuhelmi? ;) Tykkään erityisesti siitä, että Allegrossa pesuntehostaja on erikseen. Vaikka kuinka pesisi Color pesuaineilla, niin ainakin minulla vaatteiden värit kärsivät pesujen myötä. Ehkäpä nyt kun pesuntehostajaa voi käyttää vain tarvittaessa, värit säilyvät entistä paremmin?

Voisin hyvin kuvitella, että käytettyäni tämän pönikän (joskus sitten monen vuoden kuluttua... ;D), tilaan uudelleen Allegroa. Ihan kiva kun nyt pesuainekulu on yksi iso kertakustannus, on helpompi seurata mitä pyykkien peseminen oikein maksaakaan.

Mutta ei mitään niin hyvää ettei jotain huonoakin: Allegro on saanut minut himoamaan uutta pesukonetta.

Haaveissa uusi pesukone

Meillä on nyt pesukoneena miehen joskus aikoinaan hankkima Whirlpoolin ties mikä malli. Ihan kiva kone, mutta jo kohta melkein 10 vuotta vanha. Kone on toiminut kuin enkeli, mutta MINÄ HALUAN UUDEN PESUKONEEN! Lähinnä järkisyihin verrattava peruste on se, että tuossa nykyisessä on linkousnopeus vain 800 kierrosta, kuivausrummulle olisi parempi, jos kierroksia olisi enemmän.

Rahaahan ei tietenkään ole, joten perustin eilen äitiyspäivärahan ja lapsilisien maksupäivän innoittamana itselleni säästötilin pesukonetta varten. Jos suinkin pystyisin säästämään sinne 50 euroa kuukaudessa, niin saattaisin jo vuoden kuluttua pystyä ostamaan uuden pesukoneen. :))) Se tylsä puoli tässä säästämisessä toki on, että Mies perustanee itselleen säästötilin Mäkkiä varten. On aika erikoista, että minä säästän pesukonetta varten, joka hyödyttää koko perhettä, mutta Mies säästää omaa harrastustaan varten. Mutta milloinkas tämmöisissä jutuissa on ollut tasa-arvoa? Ihan hyvä edes näin ettei Mies ryntää ostamaan Mäkkiä suinpäin kun tilillä vaan satunnaisesti on vähän enemmän saldoa miettimättä yhtään mitä ensi kuussa syödään ja kuka maksaa lainat... Mutta silti, jotenkin tämä korpeaa. :(

Kuolasin jo netistä erilaisia pesukoneita. Minulla ei ikinä ole ollut kuin päältä avattavia, mutta nyt löysin uuden rakkauden: LG:n direct drive pesukone! HALUU! Huokaillen luin tuon himoittavan koneen ominaisuuksista... Ne ovat juuri minulle tehty - tai siis koko perheelle... Konehan tulee _meille_ eikä vain minulle. ;) On lapsilukkoa, ylimääräistä huuhtelua, pikaohjelmaa ja vaikka mitä. Maltan tuskin odottaa, pitäisikö toivoa, että vuosi menee nopeaan? ;) Tai no, en edes tiedä mitä moinen ihanuus maksaa, voi olla ettei vuoden säästöt edes riitä.

Ei kommentteja: